Tuesday, December 22, 2009

Kaakku

Hellou!

Jee, vihdoin loma! Eilen oli viimeinen työpäivä ennen lomaa, ja seuraavan kerran menen töihin vasta 4.1. :) Tuntuu kyllä hyvältä lomailla kun on ollut töissä vähintään viitenä päivänä viikossa suunnilleen kolmen viikon ajan.
Olin eilen pukeutunut mukavasti punaiseen, ja kynnetkin ovat pitkästä aikaa punaiset, mutta tietenkin unohdin ottaa asukuvat kun olen jo tottunut tähän kuvattomuuteen. :---(

Päätin tänään leipoa maukkaan porkkanakakun, että olisi minullekin jotain syötävää jouluksi. :D Olen ennenkin laittanut siitä kuvia tänne blogiin, mutta nyt laitan myös ohjeen että pääsette tekin halutessanne maistelemaan tätä ihanuutta! Ohje on kirjoitettu lyhyen kaavan mukaan, joten jokaista tekovaihetta ei selitetä niin yksityiskohtaisesti.


Delicious carrot cake

Pohja
3 kananmunaa
2½ dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
1 rkl leivinjauhetta
1 rkl kanelia
200 g rypsiöljyä/margariinia tai voita sulatettuna
5 dl (n.5-6) hienoksi raastettuja porkkanoita
1 omena raastettuna

Kostutus
n. 0,5-1 dl omenatäysmehua

Täyte ja kuorrutus
1 pkr (200g) appelsiinituorejuustoa
n. 3/4 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 dl kuohukermaa tai vaniljakastiketta (itse olen aina käyttänyt vaniljakastiketta, koska en tykkää kermasta, ja se toimii hyvin! :))
+ elintarvikeväriä halutessa


+ koristeet, esim. nomparellejä


Vatkaa munat ja sokeri. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää muna-sokeriseokseen. Lisää öljy/margariini/voi, raastetut porkkanat ja raastettu omena.
Voitele ja korppujauhota 2-3 litran tasapohjainen kakkuvuoka. Paista 45-50 min 200 asteessa.

Sekoita täytteen/kuorrutuksen ainekset keskenään. Lisää viimeisenä vaahdotettu vaniljakastike tai kerma. Halutessasi voit värjäjä kuorrutteen elintarvikevärillä (itse käytin punaista elintarvikeväriä, ja sitä meni n. 1 tl). 


Halkaise kakku kahteen osaan, kostuta mehulla ja levitä vajaa puolet täytteestä. Nosta toinen puoli päälle ja kostuta. Peitä kakku hyvin ja anna olla jääkaapissa muutama tunti (itse jätin tämän kohdan kokonaan välistä :D). Levitä kakun päälle loppu täyte (minulla sitä jäi kyllä yli). Koristele haluamallasi tavalla, kuten nomparelleillä.

The cake is finally ready! ♥

Jätin reunat tarkoituksellä ilman kuorrutusta. I like it that way. :) Koristelin sen myös tällä kertaa kaapista löytyneillä hopeisilla palleroilla, ja pitihän siihen vähän väriäkin laittaa, joten sydämen keskustaan laitoin normaaleja nomparellejä.

Kuvat vääristävät kuottutuksen väriä, mutta värjäsin sen siis vaaleanpunaiseksi.
Halusin myös vähän joulutunnelmaa, joten laitoin kakun pienen ja isomman alusen väliin jouluista lahjapaperia. =)

 Mahdollista hyasinttia en suosittele kuitenkaan syömään. :D
 
Maistelin tuota jo palan verran, ja pakko sanoa että on kyllä herkkua, kuten muillakin tekokerroilla! ♥

 
Kakuista vaatteisiin, tai no pitäisi ehkä sanoa että kenkiin. Tänään nimittäin tuli H&M:ltä marraskuussa (?) tilatuista jutuista melkein kaiki loppujutut. Huomenna pitäisi vielä tulla sukkikset.
Tänään kuitenkin tuli nämä seuraavat jutut, mutta pakko sanoa heti alkuun, että kummatkin lähtevät huomenna palautukseen. :(

Nämä ihanuuskorkkarit ovat aivat liian isot nilkkojen kohdlta, joten kävely niillä olisi mahdotonta. Korko on myös minulla todella korkea, joten en varmaan kovin noilla osaisi kävelläkään. :D

 
Pinkin sävy on aika täydellinen, ja vähän harmittaa monesti pinkin sävy ei ole mikään täydellinen.

Lisäksi paketista kuotiutuivat nämä söpöt Hello Kitty -töppesöt, jotka ovat itse asiassa ihan kivat, mutta eivät kuitenkaan tarpeeksi. Lisäksi luulen että nuo olisivat aika hiostavat, vaikka jalkani aina jäässä ovatkin.


 
 
No, toivottavasti ne sukkikset edes olisivat ihanat!

Huomenna lähden isäni ja mahdollisesti myös veljeni kanssa käymään vähän ostoksilla, toivottavasti saan heidät suostuteltua käymään edes Seppälässä, pitäisi nimittäin katsastaa ovatko alet jo alkaneet. :P Jos vaikka löytyisi itselle joku kiva joululahja.. ;)
Huomenna myös luvassa joulukuusen koristelu, jei! Ja aaa joulu jo ylihuomenna!! Can't wait.

Milloinkas teillä koristellaan kuusi? :) Vai oletteko ihan kuusettomia? Niin ja uskaltautuuko kukaan kokeilemaan tuon kakun tekoa? :D

Np: Cute Is What We Aim For - The Curse of Curves

No comments:

Post a Comment

 

FREE HOT VIDEO 1 | HOT GIRL GALERRY 1

FREE HOT VIDEO 2 | HOT GIRL GALERRY 2

FREE HOT VIDEO 3 | HOT GIRL GALERRY 3

FREE HOT VIDEO 4 | HOT GIRL GALERRY 4

FREE HOT VIDEO 5 | HOT GIRL GALERRY 5

FREE HOT VIDEO 6 | HOT GIRL GALERRY 6

FREE HOT VIDEO 7 | HOT GIRL GALERRY 7

FREE HOT VIDEO 8 | HOT GIRL GALERRY 8

FREE HOT VIDEO 9 | HOT GIRL GALERRY 9

FREE HOT VIDEO 10 | HOT GIRL GALERRY 10

FREE HOT VIDEO 11 | HOT GIRL GALERRY 11